7 vragen aan een SEO specialist

Online Marketing Specialist Daniel Kuipers van Online Marketing Agency legt uit waarom het zo belangrijk is om jouw website SEO technisch goed in te richten.

1. Kun je jezelf even kort voorstellen?
Ik ga niet beginnen met ‘mijn naam is…’, maar met aantal woorden die mij goed omschrijven: SEO liefhebber, sportfanaat, veganist, Apple-fan, schoenengek en kleurenblind.

Mijn naam is dus Daniel Kuipers en ik woon in Ede. Ik ben fulltime ondernemer en heb een eigen online marketing bureau genaamd ‘Online Marketing Agency’. Ik zorg ervoor dat mijn klanten meer omzet en bezoekers krijgen door de inzet van online.

2. Waar komt de liefde voor Online marketing bij jou vandaan?
Mijn liefde voor online begon een jaar of 12 (2007) geleden met Facebook. Ik vond dat toentertijd zo’n gaaf en uniek platform, dat ik er redelijk wat uurtjes in heb gestopt.

Na 2 jaar Facebook persoonlijk te hebben gebruikt, ben ik aan de slag gegaan met het opzetten van Facebookpagina’s. Na een aantal jaren was ik in het bezit van meerdere Facebookpagina’s met tienduizenden likes. Een aantal van die pagina’s heb ik toen voor een leuk bedrag verkocht.

Dat heeft het online marketing vlammetje in mij aangewakkerd.

3. Een van jouw specialisme is SEO. Maar wat is SEO precies?
Ik focus mij inderdaad voornamelijk op SEO. Dit is een korte en lange termijn kanaal met veruit de hoogste ROI. SEO staat voor Search Engine Optimization. Oftewel, zoekmachine optimalisatie.

Zoekmachine optimalisatie is niks anders dan het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden om je website beter vindbaar te maken in Google. Dat is namelijk de meest gebruikte zoekmachine.

Het optimaliseren voor Google kan zowel binnen je website (On-Page SEO) of buiten (Off-Page SEO) om. Van origine bestaat SEO uit drie onderdelen: techniek, content en autoriteit.

Inmiddels vind ik dat niet helemaal meer terecht omdat SEO ook linksom of rechtsom hand-in-hand gaat met webdesign, conversie optimalisatie en zelfs zoekmachine adverteren en andere kanalen.

4. Welke 3 beginners-tips op het gebied van SEO kun jij meegeven aan startende ondernemers?

  1. Focus op zoekwoorden
  2. Just do it! Elke site is anders je moet vooral SEO-meters maken en het spelletje snappen.
  3. Ga niet alles zelf proberen te leren en besteed zaken uit als het nodig is.

5. Waarom is het volgens jou zo belangrijk om jouw website SEO technisch goed in te richten?
Hele goede vraag! Ik zie ontzettend veel SEO-specialisten / online marketing bureau’s die weinig tot niets doen met technische SEO. Veel partijen focussen zich of op het creëren van content of op linkbuilding. Dat is jammer.

Technische SEO is ontzettend belangrijk om 1001 redenen. Een van die redenen is dat je website snel moet zijn. Je wilt toch niet duizenden bezoekers naar je website hebben die vervolgens weggaan, omdat het laden te lang duurt.

Als ik SEO moet uitleggen, dan omschrijf ik het als het bouwen van een huis:
Eerst start je met de basis/fundering van het huis. Dit is de technische SEO. Zonder een goede fundering en zonder een goed geoptimaliseerde website kan je huis en ook je website niet functioneren. De muren en de inrichting van het huis zijn vergelijkbaar met de content van je website en het dak is vergelijkbaar met de autoriteit van je website. Als de fundering schots en scheef staat, dan staan je muren en je dak ook scheef. Als je technische SEO niet goed staat, dan kunnen je content en je links nooit het maximale bereiken.

6. Wat zijn handige tools voor ondernemers?
Dat zijn er eigenlijk te veel om op te noemen. Ik ben namelijk echt een tooltjes man. Mocht ik één betaalbare tool adviseren waar iedereen wat van kan leren en waar je echt wat aan hebt dan is dat Mangools. Wat ik daarnaast ook iedereen adviseer is om mijn blogs te lezen. Daar geef ik je ontzettend veel waardevolle informatie over online marketing. Je vind mijn blog hier.

7. What’s next? Wat staat er nog op jouw planning de komende tijd?
Op korte termijn: Veel werken, veel omzet generen voor mijn klanten en veel nieuwe bezoekers binnenhalen voor mijn klant.
Op de lange termijn wil ik ook gaan starten met het geven van SEO-cursussen, wil ik meer tijd spenderen aan affiliate marketing, veel reizen en misschien wel aan de slag met personeel.

samen iets mooois maken?

neem contact met mij op via: hi@moooimakers.nl

× WhatsApp