Aan de slag met video content

Video is ontzettend populair en scoort het beste op alle Social Media kanalen. Volgers zijn visueel ingesteld en vinden het erg prettig om bewegend beeld te bekijken. Waarom? Video is emotie. Video’s zijn krachtig om warme connecties op te bouwen. Mensen zien en horen jou en leren je dus veel sneller kennen dan alleen via tekst of foto’s. Zo hebben ze eerder een band met je.

Maar een video is helaas niet snel gemaakt. Waarschijnlijk de reden waarom je er nog weinig mee doet. Wil je hier toch mee aan de slag dan zal je moeten investeren. In producten maar vooral ook in tijd.

Wat heb je dan allemaal nodig:

 • BELANGRIJKSTE: geluidssetje
  Eigen filmpjes, interviews, vlogs hoeven niet mega professioneel te zijn. Maar 1 ding wat absoluut goed moet zijn, is geluid. Ik vind de microfoon van Boya heel erg fijn. Je hebt goed geluid, kabel is lang waardoor je ook op afstand kan praten. Je kan ook kiezen voor een dubbele microfoon zodat je interviews kan opnemen. De microfoon is bij meerdere online shops te koop. Bijvoorbeeld bij Coolblue.
 • Telefoon statief / selfie stick
  Een stabiel filmpje is voor de kijker toch wel prettig. Een trillende hand leidt heel erg af en ziet er van ook slordig uit. Een houder kun je hier kopen.
 • Goede camera
  Dit kan gewoon met je telefoon zoals de iPhone 11 Pro (4K camera). Heb je dit niet dan zou ik toch aanraden om een camera hiervoor aan te schaffen.
 • Editen
  Als je dan eindelijk jouw video hebt opgenomen dan kun je aan de slag met de montage van de video. Programma’s die je hiervoor kunt gebruiken zijn (gratis) iMovie (ook op je iPhone handig), (gratis) Filmora Video Editor, Final Cut Pro, Premiere Pro (vraagt veel ervaring!).

Vind je dit allemaal te veel werk? Besteed het dan gewoon uit. In een dag kun je meerdere video’s opnemen waardoor het voordeliger wordt. En  je kunt dus voorruit werken in jouw content planning. Kijk eens bij Content Creatie.

Social video Tips

#1 Houd je video’s kort
Kortere video’s doen het over het algemeen een stuk beter. Ga maar eens bij jezelf na. Als je een video opent, gaan je ogen al snel naar de lengte van de video. Duurt de video 16 minuten, dan ben je eerder geneigd om ‘m weg te klikken dan als de video slechts 46 seconden duurt. Dus, wil je meer klik op je video? Houd je video dan kort.
#2 Optimaliseer het formaat
Kijk goed voor welk kanaal je jouw video maakt. Voor insta-stories maak je je opname namelijk verticaal maar wil je hem ook op jouw tijdlijn posten, zorg dan dat het ook mogelijk is om hem vierkant bij te snijden.

#3 Ondertiteling
Volgers kijken video’s vaak onderweg of op openbare plakken. Vaak hebben ze dan het geluid uitstaan. Het is dus goed om social video content te ontwikkelen die niet afhankelijk is van geluid. Maak gebruik van ondertiteling, animaties en graphics om ook zonder geluid jouw boodschap over te brengen.

samen iets mooois maken?

neem contact met mij op via: hi@moooimakers.nl

× WhatsApp