7 vragen aan… Regeltante Maxime

Je hebt de laatste tijd vast wel eens een van de termen gehoord als ‘’Pizzasessie XL, Ontbijtsessies, Kennisessies. Misschien zelfs al overwogen om er een te organiseren. Maar wat is het precies? En wat zou dat voor jou als ondernemer kunnen betekenen? 

Kort gezegd betekent het; dat je een eigen (kleinschalig) evenement organiseert samen met jouw (potentiële) klanten. Het gaat hierbij om het versterken van elkaars kennis, het delen van ervaringen en het verder uitdiepen van het vakgebied. 

Maxime Tauran, Regeltante 2.0 (haar naam zegt het al ;-)) is expert in het organiseren van evenementen, marketing en social media. Ik heb Maxime jaren geleden ontmoet via basketball. En wat vind ik het tof om haar te zien ondernemen en dat ze haar dromen achterna gaat. Zelf heeft ze ook een eigen evenement; The Breakfast Club. Het ontbijt voor ambitieuze en ondernemende vrouwen om like-minded dames te ontmoeten. 

Hoogste tijd om haar eens wat vragen te stellen! Maak kennis met Regeltante Maxime:

1. Kun je jezelf even kort voorstellen?
Ik ben Maxime, 26 jaar oud! Toen ik vroeger klein was regelde ik altijd alles voor mijn neefjes & nichtjes. Toen werd ik eerder gezien als een baasspeler dan een regeltante. Als er buiten gespeeld werd zorgde ik voor de leukste spelletjes, bedacht ik wie in welk team zat en hoe we het precies konden aanpakken. Heel wat jaren later heb ik na mijn HAVO de opleiding Sportmanagement gedaan. Zoals Yordi al zei kennen we elkaar van het basketballen. Sinds mijn vijfde was ik verliefd op deze sport en basketbalde ik zoveel als ik kon, daarnaast deed ik ook nog aan golf & tennis. Sporten was dus echt mijn ding en aangezien ‘regelen’ dit ook is paste de opleiding Sportmanagement goed bij me. Na mijn opleiding ben ik sport een beetje uit het oog verloren, maar wel telkens in een rol terecht gekomen waar Regelen van toepassing was. Van vertegenwoordiger voor Samsung werd ik Marketing Coördinator bij Ziengs en later bij Brandfield. De retail vond ik ontzettend leuk, maar het ‘voor een baas werken’ was niet helemaal mijn ding. Ik wilde veel verschillende dingen doen, met mensen bezig zijn en anderen inspireren met mijn werk. Ik wilde ondernemen! Dit riep ik al vanaf mijn 15e, maar het kwam er niet van. Want tja, wat moet ik dan gaan doen? Februari 2018 leerde ik Emilie Sobels kennen, een echte ambitieuze en ondernemende vrouw. Eigenaresse van Hashtag Workmode en schrijfster van Babe, you got this! Ik was erachter, ik wilde meer dames zoals haar ontmoeten. Daardoor ontstond the Breakfast Club, het netwerkontbijt voor Ambitieuze en ondernemende vrouwen. Tijdens de eerste editie op 11 april 2018 ontstond Regeltante 2.0, mijn Marketingbureau!

2. Wat is de Breakfast Club precies?
The Breakfast Club is een evenement waar ik ambitieuze en ondernemende vrouwen samenbreng. Ik houd ervan om mensen met elkaar te verbinden zodat ze elkaar verder kunnen helpen. The Breakfast Club zorgt ervoor dat ambitieuze en ondernemende vrouwen hun verhalen aan elkaar kunnen delen onder het genot van een ontbijt. Het gaat om connecten met elkaar, elkaar inspireren en elkaar supporten. Nieuwe ideeën worden uitgewisseld, fuck-ups worden met elkaar gedeelt maar ook mooie momenten worden samen gevierd. Het gaat om elkaar begrijpen, herkenning vinden en met like-minded mensen te zijn.

The Breakfast Club wordt georganiseerd in Groningen, Leeuwarden, Assen en Zwolle. Tijdens het event zijn we met gemiddeld 15-20 vrouwen en zorgen we altijd voor een leuke spreekster of opdracht.

3. Dat is een mooi voorbeeld van een eigen evenement. Waarom ben je hiermee gestart? 
Ik wilde ambitieuze en ondernemende vrouwen ontmoeten op een inspirerende plek. Er zijn natuurlijk veel meer netwerk-evenementen voor vrouwen, maar geen een sprak mij aan. En toen dacht ik, ik ga het gewoon zelf doen!

4. Zou jij een eigen evenement voor elk bedrijf aanraden? En hoe zouden ze dat dan aan moeten pakken? 
Als je graag face-to-face jouw klanten ontmoet en ze met elkaar verbind, is een evenement zeker weten een aanrader. Ik vind dat events altijd een extra dimensie brengen in een samenwerking. Je leert elkaar echt kennen en je kan de tijd nemen om elkaar te ontmoeten.

Als je een evenement wilt organiseren moet je wel goed nadenken of dit bij je past. Heb je hier al goed over nagedacht? Dan ga je lekker aan de slag.

  • Wat voor een type event wil je organiseren?
  • Wanneer kunnen de meeste bezoekers komen; avonden of juist overdag?
  • Wat is een passende locatie?
  • Kies een geschikte datum.
  • De uitnodigingen mogen de deur uit en laat aan iedereen weten waarom ze naar je evenement moeten komen.

Zorg ervoor dat je evenement een meerwaarde biedt aan iedere bezoeker die komt.

Mijn belangrijkste tip: naast dat het er goed uit moet zien en goed geregeld moet zijn is het nog belangrijker dat je een mooi verhaal te vertellen hebt tijdens het evenement en dat je insteek juist is. Weet precies waarom je het wil organiseren en waarom iedereen dit niet mag missen.

5. Hoe speelt Social Media een rol tijdens een eigen evenement? 
The Breakfast Club is bekend geworden via Social Media. Het event plaatsen we altijd als event op Facebook. Ik nodig alle ambitieuze en ondernemende vrouwen uit die ik ken en vraag hun of ze het ook willen delen. Daarnaast is Instagram het belangrijkste kanaal. Via de organische weg hebben we tot nu toe 1141 volgers en delen we minimaal 3x per week iets op Instagram en proberen we zoveel mogelijk op Insta Stories te plaatsen. Door mensen mee te nemen via Instagram begint the Breakfast Club het event te worden dat je niet wilt missen en een community waar je echt bij wilt horen.

6. Wat voor een tips zou je mee willen geven aan iedereen die graag een eigen event wilt gaan organiseren?
Vraag je af waarom je een event wil organiseren. Wil je in contact komen met je doelgroep dan is het de juiste insteek. Vraag je daarna af waar de behoefte (belangrijkste!) van je doelgroep ligt en speel daar op in. Wat vinden ze interessant, wat vinden ze een mooie locatie en wat vinden ze lekker om te eten of te drinken.

7. What’s next? Wat staat er nog op jouw planning de komende tijd?
Vanaf maart hebben we weer maandelijks een Breakfast Club, daarnaast heb jij de primeur. Want er komt een magazine aan over ambitieuze en ondernemende vrouwen waar alle verhalen worden verteld hoe het ondernemen in het echte leven eigenlijk in zijn werking gaat. Dus be prepared!

Wil je meer weten over Maxime? Check dan even haar website www.regeltante2punt0.nl of volg haar op Instagram @maximewt / @regeltante2.0 / @thebreakfastclub_nl

samen iets mooois maken?

neem contact met mij op via: hi@moooimakers.nl

× WhatsApp