Template of maatwerk WordPress website

Ben je toe aan een nieuwe website of webshop? Maar zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen, samen met jou ga ik kijken wat voor een website het beste bij jou past. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden. Hieronder licht ik de twee opties uitgebreid toe:

WordPress template
Bij het maken van een (nieuwe) website kun je kiezen voor een WordPress Template waarbij je een bestaand website stramien gaat aanschaffen en aanpassen naar jouw huisstijl en content. Er bestaan heel veel verschillende templates, maar de mogelijkheden binnen dat template zijn wat beperkt(er). Zorg in ieder geval voor een bepaald template!

Voordelen: 
De voordelen van een standaard website zitten voornamelijk in de kosten. Door het bestaande stramien komt hier minder development bij kijken en dus ook minder uren. Het design bestaat in principe al maar je moet het nog eigen gaan maken. Dat is altijd best wel een klus en vraagt ook wat ervaring in WordPress. Maar met een template kun je echt een mooie website maken. Ook kun je met een template goed je website (zelf) uitbreiden. Zeker geschikt voor starters!

Nadelen:
De nadelen van een standaard template is dat jij je moet aanpassen aan het template. Tegenwoordig is veel mogelijk maar als je echt iets specifieks wilt binnen jouw website, dan kun je tegen problemen aanlopen. Daarnaast kan een ander ook het template kopen. Het is dus niet helemaal uniek.

Maatwerk website
Met een maatwerk website is eigenlijk alles mogelijk. En nog leuker, jouw website is dus helemaal uniek! Stiekem vind ik een maatwerk website ook wel het leukst om te maken. En dat komt omdat ik hier al mijn creativiteit in kwijt kan. Maar ook bij een maatwerk website zijn voor- en nadelen.

Voordelen:
Jouw website is straks helemaal uniek en kan zo groot of klein zijn. Het maakt allemaal niet uit. Alles is te maken naar jouw wensen.

Nadelen:
Een maatwerk website is een stuk duurder omdat hier het design maar ook het stuk development (HTML code) moet worden ontwikkeld. Daarnaast kun je je website niet heel gemakkelijk uitbreiden. Je hebt hier vaak een ontwerpbureau bij nodig. En dat kost weer extra uren.

Al met al, beide opties zijn heel tof! En er is eigenlijk geen duidelijk keuze. Vraag jezelf af; wat zou ik graag willen? Welk budget heb ik? Waar ben ik tevreden mee? Ben ik snel uitgekeken op een website? Wil ik zelf zo veel mogelijk kunnen aanpassen. Allemaal vragen waar je je keuze op kunt baseren.

Heb je hulp nodig? Laten we dan samen een kop thee drinken, dan kijk ik wat het beste bij je past.

[contact-form-7 id=”5″ title=”Contactformulier 1″]

samen iets mooois maken?

neem contact met mij op via: hi@moooimakers.nl

× WhatsApp