Hoe maak je een goede homepage?
goede homepage
Je besluit om een toffe nieuwe website te gaan (laten) maken. De homepage is over het algemeen dé pagina waar de meeste bezoekers op landen. Belangrijk dus! Maar wat zet je daar dan neer? Ik deel 7 tips om een goede eerste indruk achter te laten:

1. Headline

Begin met een tekst die in een korte zin omschrijft wat je voor iemand kan betekenen. Jouw bezoeker kan zich dan snel identificeren of hij of zij aan het goede adres is. Onthoud dat een bezoeker binnen 3 seconde beslist of hij of zij verder wil lezen.

2. Wie ben je

Vertel wie je bent, hoe je bent begonnen, waar je passie ligt. Persoonlijke details doen het ook altijd erg goed. En vergeet niet een mooie foto van jezelf of van je team te plaatsen.

3. Wie wil je helpen

Beschrijf voor wie jouw diensten geschikt zijn. Je kunt namelijk niet voor iedereen iets betekenen. Kies daarom een specifieke doelgroep. Als jij niet kiest, dan word je ook niet gekozen.

4. Welke problemen los je op

Wees duidelijk met welke problemen jij aan de slag gaat. Het is dus heel belangrijk om te weten welke problemen er spelen bij jouw doelgroep. Som deze op, stel ze in de vorm van een vraag. Zorg dat de doelgroep zichzelf herkent. Op die manier kun je de doelgroep beter gaan aanspreken. En je ideale klant gaan helpen.

5. Voordelen om met jou samen te werken

Ga hier iets dieper in op het traject. Dus hoe ga je te werk? Wat vind je belangrijk? Beschrijf dit duidelijk en desnoods in een opsomming.

6. Lieve woorden

Niemand kan beter vertellen hoe het is om met jou te werken dan je eigen klantenkring. Verzamel recensies / verhalen van projecten en toon deze op jouw website. De bezoeker heeft nog meer redenen om met jou te gaan samenwerken.

7. Call to action

Uiteindelijk wil je dat bezoekers contact met je gaan opnemen. En niet alleen maar rond speuren op je website. Een duidelijk call to action is heel erg belangrijk. Vraag jezelf af wat je zou willen weten van jouw potentiële klant. Maar zorg ook dat het laagdrempelig blijft. Het invullen van een lang, compleet formulier zit niemand op te wachten 😉

Vind je het lastig om hier zelf mee aan de slag te gaan? Kijk dan even hier. Misschien kan ik je op weg helpen.

samen iets mooois maken?

neem contact met mij op via: hi@moooimakers.nl

× WhatsApp