Hoe schrijf ik pakkende teksten?

Het schrijven van pakkende teksten voor je website is niet voor iedereen een pretje. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je met taal kunt toveren, zodat je klanten altijd willen lezen wat je schrijft. Het schrijven van goede (web)teksten is namelijk ook een vak. Ik stelde een aantal vragen aan copywriter Mahlee Plekker. Een onwijs leuke en veelzijdige tekstschrijfster!

Kun je jezelf even kort voorstellen?
Hi! Ik ben Mahlee. Reisgek, duikfanaat, wannabe-wereldverbeteraar, kookfan, tekstsleutelaar, kunstliefhebber. Als freelancer schrijf ik teksten voor websites en verschillende uitgaven, ben ik ghostwriter en denk ik mee om verhalen of je Corporate Story goed op papier te krijgen. Ook help ik graag met het corrigeren en redigeren van al bestaande teksten en doe ik veel redactiewerk. Op zoek naar een veelzijdige tekstschrijver of kritische eindredacteur? Een die met toffe projecten kan meedenken, verrassend schrijft en een frisse blik heeft, maar ook gewoon snel met doeltreffende teksten komt? Dat ben ik!

Er zijn ontzettend veel copywriters, hoe onderscheid jij jezelf van anderen?
Elke copywriter of tekstschrijver heeft een eigen stijl. Tegelijkertijd moet je als tekstschrijver óók altijd een beetje een kameleon zijn. Een soort spindoctor. De tekst moet immers passen bij je opdrachtgever. Hoe ik daarvoor zorg? Door vooral heel goed te luisteren!

Waar komt de liefde voor tekst / taal vandaan?
Als kind van 2 las ik mijn boeken al ondersteboven, het creatief omgaan met tekst en taal zat er dus al vroeg in! Verhalen vertellen, de krenten uit de pap halen, dát is wat ik het allerleukste vind.

Wat zijn de leukste klussen?
Bijna overal is wel een mooi verhaal te vinden. De leukste klussen zijn misschien wel die klussen waar je net even iets harder moet zoeken. Daar valt de meeste eer te behalen!

Wat zou je voor een tip willen meegeven aan iedereen die niet graag schrijft?
Krijg je het echt benauwd als je iets op papier moet zetten? Besteed het dan uit zodat je je kunt concentreren op datgene waar je wél heel goed in bent! Toch zelf aan de slag? Hou het simpel en kort. Wie is je doelgroep? Wat wil je zeggen? Concentreer je daarop.

Wat is een goed geschreven tekst voor jou?
Een goede tekst past bij de doelgroep en brengt het beoogde verhaal goed over. Het liefst met een leuke twist, zodat je de lezer niet halverwege kwijt bent. Het creatief omgaan met clichés vind ik altijd inspirerend. Enne, spel- en stijlfouten zijn natuurlijk niet de bedoeling.

What’s next? Wat staat er nog op jouw planning de komende tijd?
Ik wil altijd graag blijven leren: een nieuwe taal of – op een heel ander vlak – mijn divermastercertificaat halen. Eigenlijk haal ik overal inspiratie uit, dus kom maar op met die tekstuele uitdagingen!

Wil je meer weten over Mahlee? Check dan even haar website mahlee.nl of volg haar op Instagram.

samen iets mooois maken?

neem contact met mij op via: hi@moooimakers.nl

× WhatsApp